350 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo fırsatı!

shopping_basket Sepetim



Havaların ısınması ve güneşli günlerin gelmesiyle dikkatimizi açık havaya çevirmenin zamanı geldi. İster ufkunuzu genişletmek isteyen bir ev bitkisi aşığı olun, ister çeki düzen vermek istediğiniz cansız bir alanınız olsun, dış mekan çiçekleri dikmek kolay ve ödüllendirici bir projedir.



Biraz ilham mı arıyorsunuz? Alanınızı işlevsel ve güzel hale getirmek için temizlemeye ve yeniden tasarlamaya yönelik ipuçları içeren, sıcak bie dış mekan alanının nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuzla başlayın . Elbette bitkiler olmadan hiçbir dış mekan tamamlanmış sayılmaz, bu nedenle her alan için mükemmel dış mekan çiçeklerinizle rehberliğimizle son rötuşları yapın .

Dış mekan çiçeklerinin dikilmesi ve bakımı göz korkutucu görünebilir, ancak bu kılavuz, açık havada bahçecilik yolculuğunuza başlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri paylaşıyor.


Dış Mekan Çiçeklerine Başlarken


Bitkiler


Açık hava bahçeciliği konusunda yeniyseniz, emrinize amade olan yepyeni bir bitkiler dünyasına hazır olun! İlkbaharda kolayca bulunabilen yıllık bitkilerle başlamanızı öneririz. Durmadan çiçek açma eğilimindedirler ve yaşam döngülerini bir büyüme mevsimi içinde tamamlarlar.

Büyüyen çiçekli yıllıklar, sezon boyunca sergiledikleri rengarenk çiçekler ve yapraklarla birleşen hızlı büyüme hızları sayesinde ödüllendiricidir. Açık hava bahçeciliğini denemenin düşük maliyetli, düşük riskli bir yoludur. Aralarından seçim yapabileceğiniz düzinelerce bitki var, ancak sardunyalar gibi klasiklerin az bakım ve yüksek ödül yapıları sayesinde popülerliğini korumaya devam edeceğini düşünüyoruz.


Başlamak için bir yer arıyorsanız, Bitki Center’a göz atın.



Aletler


Yeni başladık? Çiçek açan güzelliklerinizi tüm sezon boyunca korumanızı önerdiğimiz birkaç temel araç:


Ekim


Dış mekan çiçekleri toprağa, yükseltilmiş yataklara veya dekoratif saksılara ve asılı saksılara ekilebilir. Dekoratif bir saksıya veya asılı saksıya dikim yaparken akılda tutulması gereken birkaç şey:


Dış Mekan Çiçekleri İçin Uzman Bakım İpuçları


Işık

Dış mekan çiçekli bitkiler, güneşe maruz kalma açısından üç kategoriye ayrılır ve seçtiğiniz bitkileri ekilecekleri yerle eşleştirmek önemlidir. Bunu yapmanın en kolay yolu, belirli bir noktanın gün boyunca ne kadar güneş aldığını gözlemlemektir. Doğrudan güneşe maruz kalma miktarını ölçmek için gün geçtikçe her bir veya iki saatte bir aklınızdaki yeri kontrol etmeniz yeterlidir.

Bitkilerinizin uygun miktarda güneş ışığı alıp almadığını mı merak ediyorsunuz?


Su

Saksılı çiçekli yıllıkların çoğu için genel bir kural, toprak hacminin %50'si kuruduğunda sulamaktır. Drenaj deliğinden su damlamaya başlayana kadar toprağı (bitkileri değil) sulamak önemlidir.

Dış mekan bitkilerinin sulanması, sıcaklık, ışık, rüzgar, yağmur ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli koşullar sayesinde biraz daha dikkat gerektirir. Dolu bir sulama kabını hazır bulundurun ve birkaç hafta sık sık kontrol ettikten sonra, bitkilerinizin ne sıklıkta sulanması gerektiğini çabucak öğreneceksiniz.


Sıcaklık

Dış mekan çiçeklerinin güzelliği, geniş bir sıcaklık aralığını tolere etmeleri ve genellikle ilkbahardan sonbahara kadar uzun çiçeklenme mevsimlerine sahip olmalarıdır. Bununla birlikte, akılda tutulması gereken birkaç önerge vardır:


Takviye


Aylarca bir alana renk getirme yetenekleri nedeniyle çiçekli bitkileri seviyoruz. Çiçek açan bitkilerin kesintisiz çiçek açabilmeleri için çok miktarda gıdaya ihtiyaçları vardır, bu nedenle bakım rutininize düzenli olarak gübreleme yaptığınızdan emin olun. Maksimum çiçeklenme ve büyümeyi teşvik etmek için, çiçekli bitkilerinizi iki haftada bir, NPK oranı 15-30-15 veya benzeri olan, fosfor açısından yüksek, suda çözünür bir gübre ile gübreleyin.



Kırpma


Her zaman gerekli olmasa da, çiçekli bitkilerinizi budamak, daha fazla çiçek açmalarına ve genel olarak daha güzel bir görünüm vermelerine yardımcı olabilir. Sapları üçte bir oranında kısaltarak bitkilerinizi şekillendirmekten çekinmeyin. 

Eski çiçekler solduğunda, onları parmaklarınızla hafifçe çekerek veya çiçeğin tabanını makasla keserek bitkiden çıkarın. Bu, küf oluşumunu önleyecek ve bitki tohum üretmek için enerji harcamadığından yeni çiçeklerin gelişmesini teşvik edecektir.

Yapraklarının güzelliği için bir bitki yetiştiriyorsanız, gelişen çiçek tomurcuklarını çıkarmanızı öneririz. Kalmalarına izin vermek, sağlıklı yaprak büyümesinden enerji alabilir.



Çiçekli Bitkilerinize Veda Etmek


Kesintisiz yaz rengi için çiçekli tek yıllık bitkiler dikmek söz konusu olduğunda, bu bitkilerin yıllık yaşam döngülerini tamamlarken sezon sonunda doğal olarak öleceklerini unutmayın. Bu genellikle sonbaharda sert bir don olduğunda olur. Önümüzdeki yıl için taze renkler planlamaya karar vermeden önce, gübrelenebilen bitkileri budamanızı öneririz.


WhatsApp İletişim